Eerste bedrijven melden zich voor gasloos

In december organiseerde HN80E+  de voorlichtingsbijeenkomst ‘Hoe we zonder gas?’ en de eerste resultaten zijn al binnen! De ondernemingen Jan van der Leek, Jan Reek Natuursteen en Akuflex hebben het projectteam van HN80E+ verzocht te onderzoeken wat de gasloze alternatieven kunnen zijn voor de huidige energievoorziening van deze bedrijven.

Het onderzoek naar ‘gasloos’ richt zich onder meer op de verwarming  – doorgaans via Cv-installaties – van kantoren en productie/opslagruimtes. Alternatieven die minder C02-uitstoot veroorzaken, kunnen worden gevonden in o.a. het gebruik van biogas, warmtepompen, WKO, Infrarood straling en Zonneboilers. Het projectteam van HN80E+ onderzoekt per bedrijf wat de efficiëntste mogelijkheden zijn. Bij het onderzoek zal ook gekeken worden naar de isolatie van de panden zodat inzicht ontstaat in het warmteverlies. Dat moet duidelijk maken wat verbeteren kost en of dat rendabel is. De kennis die daarbij wordt opgedaan komt ook beschikbaar voor de andere bedrijven op HN80.

Ondertussen groeit het aantal deelnemers aan het project, wordt er steeds meer energie bespaard en dus loopt de besparingsmeter steeds verder op. De laatste stand van wat er per jaar wordt bespaard, vindt u hier: http://hn80epositief.nl/deelnemers/